Pre- en postnatale kinesitherapie: uw bondgenoot voor een boeiend ouderschap

Gepubliceerd op dinsdag 3 september 2024

Ouder worden is een uniek avontuur, vol magische momenten maar ook uitdagingen om te overwinnen. Of u nu een toekomstige papa of mama bent, u staat voor een van de grootste veranderingen in uw leven. Om u hierbij te helpen staan onze kinesitherapeuten gespecialiseerd in pre- en postnatale kinesitherapie, klaar om u in elke fase van deze buitengewone reis te ondersteunen.

Voor de geboorte: bereid u op een serene manier voor

De periode voor de bevalling is cruciaal om uw lichaam en geest voor te bereiden op de komst van uw kind. Onze sessies prenatale kinesitherapie zijn ontworpen om u te helpen deze momenten met vertrouwen en een serene geest tegemoet te treden.

●      Flexibiliteitsoefeningen: Pas uw lichaam aan aan de veranderingen die zich tijdens de zwangerschap voordoen. We stellen specifieke oefeningen voor om uw soepelheid te verbeteren en ongemak te voorkomen.

●      Relaxatietechnieken: Leer om te gaan met stress en een gevoel van welzijn te bevorderen, wat essentieel is voor u en uw baby.

●      Persoefeningen: We helpen u bij het aanleren van ademhalings- en perstechnieken, zodat u klaar bent voor de grote dag.

 

Afbeelding

Na de geboorte: zorg goed voor uzelf om beter voor uw baby te zorgen

De geboorte van uw kind betekent de start van een nieuw avontuur. Maar na de bevalling is het belangrijk om goed voor uw lichaam te zorgen en te herstellen om nieuwe energie op te doen.

●      Spieroefeningen: kinesitherapeuten stellen zachte oefeningen voor om uw lichaam te reactiveren en te helpen herstellen na de bevalling.

●      Bekkenbodemoefeningen: Na de geboorte is het cruciaal om de bekkenbodemspieren te versterken. Onze revalidatiesessies worden afgestemd op uw specifieke behoeften.

●      Sessies op kamer of ambulant: Of u nu kiest voor een opvolging in het ziekenhuis of tijdens een ambulante raadpleging, wij stemmen ons af op uw schema om u de best mogelijke ondersteuning te bieden.

Twee campussen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn

Zowel voor als na de geboorte kan u terecht op twee van onze campussen:

●      Campus Etterbeek-Elsene: Jean Paquotstraat 63, 1050 Brussel

●      Campus Baron Lambert Etterbeek: Baron Lambertstraat 38, 1040 Brussel

Voor meer informatie of voor een afspraak kan u ons steeds contacteren op het nummer 02/432.81.55.