Uw identiteitskaart: onmisbaar bij een afspraak in het ziekenhuis

Gepubliceerd op zondag 1 september 2024

Wanneer u naar het ziekenhuis gaat, voor een afspraak, een raadpleging, een onderzoek, een behandeling of zelfs een spoedgeval, is het essentieel om uw elektronische identiteitskaart bij te hebben. Dat geldt ook voor uw kinderen, voor wie u de Kids-ID of ISI+-kaart moet meenemen.

Als u buitenlander bent die in België woont, speelt uw elektronische vreemdelingenkaart dezelfde rol. Hiermee kunt u zich gemakkelijk inschrijven en verloopt uw bezoek aan het ziekenhuis vlot.

Waarom is uw identiteitskaart onmisbaar?

Uw elektronische identiteitskaart is veel meer dan een administratief document. Op basis daarvan kan het ziekenhuis uw identiteit verifiëren en ervoor zorgen dat u de juiste zorg krijgt. De elektronische identiteitskaart speelt bovendien een cruciale rol in het beheer van uw medische kosten. Dankzij uw elektronische identiteitskaart hoeft u een groot deel van uw medische kosten niet vooraf te betalen, want uw zorgverzekeraar neemt ze rechtstreeks voor zijn rekening.

Neem geen enkel risico!

Om complicaties of onaangename verrassingen te vermijden, moet u uw identiteitskaart altijd bij de hand houden, met welke dienst u ook te maken hebt in het ziekenhuis. Deze eenvoudige voorzorgsmaatregel kan ervoor zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt.

URL de Remote video