Samen voorkomen we infecties!

Gepubliceerd op dinsdag 8 oktober 2024

Handhygiëne is een eenvoudige, maar essentiële handeling om de verspreiding van infecties te voorkomen. Door een paar goede gewoontes aan te nemen, bescherm je zowel je eigen gezondheid als die van anderen, of je nu patiënt bent of bezoeker in het ziekenhuis.

Wanneer moet je je handen wassen?

  • Na toiletbezoek: Bacteriën en virussen worden gemakkelijk verspreid na een bezoek aan het toilet.
  • Voor en na het eten: Goede handhygiëne vóór het eten verkleint het risico op besmetting via voedsel.
  • Als je handen vies zijn: Het is vanzelfsprekend, maar zodra je ziet of voelt dat je handen vuil zijn, is het tijd voor een grondige wasbeurt.
  • Na het snuiten van je neus, niezen of hoesten: De luchtwegen zijn vaak een bron van infecties. Was je handen na het snuiten van je neus of na hoesten en niezen om risico's te vermijden.
  • Bij binnenkomst en vertrek uit de kamer van een patiënt in het ziekenhuis: Dit is cruciaal om de verspreiding van bacteriën tussen verschillende ruimtes en mensen te voorkomen.

Een goede gewoonte voor iedereen Of je nu patiënt of bezoeker bent, regelmatige handhygiëne is de beste manier om de verspreiding van infecties tegen te gaan. Samen dragen we bij aan een gezondere en veiligere omgeving voor iedereen.

Denk eraan, een simpele handwas kan een groot verschil maken!

 

Afbeelding